Bill Clintons bästsäljare i svensk översättning

Giving by Bill Clinton

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Literature     2007-10-05

Bill Clintons bästsäljare i svensk översättning

Nu kommer USA:s före detta president Bill Clintons bästsäljande bok Giving ut i svensk översättning. Boken som bär den svenska titeln Att Ge - Hur var och en av oss kan förändra världen, handlar om hur enskilda människor kan rädda liv och lösa viktiga lokala och globala problem. Bill Clinton kommer till Sverige den 8 oktober.

Expresident Bill Clintons bästsäljande bok Giving kommer nu ut i svensk översättning.

Boken som bär den svenska titeln Att Ge - Hur var och en av oss kan förändra världen handlar om medborgaraktivism, engagemang och hur vi alla kan bidra till en bättre värld.

Under rubriker som Ge tid, Ge idéer, Ge kunskap, Ge pengar och Ge förebilder berättar Bill Clinton om framgångsrika initiativ på olika nivåer – från data-miljardären Bill Gates stiftelse, som bland annat stödjer forskning och kampen mot aids och malaria, till den sexåriga flickan McKenzie Steiner som startade ett projekt för att rensa upp på stranden där hon bodde.

När boken nyligen gavs ut i USA gick den omedelbart upp på första plats på New York Times prestigefulla bästsäljar-lista.

Bill Clinton bestämde sig för att hjälpa människor i olika delar av världen till hälsa, utbildning, bättre miljö och fred när han slutade som president 2001. Han startade en stiftelse som bland annat arbetar mot växthuseffekten och för att hindra spridningen av hiv/aids. Många av exemplen i Att Ge - Hur var och en av oss kan förändra världen är hämtade från Bill Clintons arbete med stiftelsen.

- Jag har gjort mitt bästa för att visa på det jag sett med egna ögon genom stiftelsens arbete i Afrika och runt om i världen - att alla former av givande kan leda till en djup och avgörande positiv förändring, säger Bill Clinton.


Att Ge - Hur var och en av oss kan förändra världen lyfter fram välkända och okända hjältar som alla bidragit till floden av ideella insatser som sköljer över världen. Clinton skriver också om vikten av engagerade politiker och hur världens marknadsekonomier förändras; att allt fler företag och organisationer skaffar sig miljövändliga agendor och engagerar sig för utsatta grupper, sin lokala omgivning eller omvärlden.

Bill Clinton har även beslutat att delar av bokens intäkter ska doneras till ett antal frivilligorganisationer.

- Allt det goda som så många individer och frivilligorganisationer lyckats åstadkomma har övertygat mig om att i princip alla – oavsett inkomst, tillgänglighet, ålder och kunskap – kan göra något betydelsefullt för andra och genom den processen stärka det fundament som vår medmänsklighet vilar på, fortsätter Bill Clinton.

Den 8 oktober kommer Bill Clinton till Sverige för att föreläsa på Svenska Mässan i Göteborg om givande, under rubriken Once in a lifetime. Med sig på scen har expresidenten Hans Blix, före detta ordförande för FN:s inspektionskommission, UNMOVIC.

Inför föreläsningen samma dag signerar Bill Clinton sin bok för allmänheten på Wettergrens Bokhandel kl 16.30, Avenyn 21 i Göteborg.

- Jag har skrivit den här boken för att inspirera er att ge det ni kan, för att alla kan ge någonting. Det finns så mycket att göra, både på gatan där du bor och runt om i världen. Det är aldrig för sent eller för tidigt att börja, säger Bill Clinton.

Att Ge - Hur var och en av oss kan förändra världen utges av Nordstrom Publishing och släpps i handeln under vecka 40.

För mer information och pressbilder kontakta:

Stellan Forsberg, tel: +46 70 763 97 66, stellan.forsberg@memes.se eller
Camilla Nasiell, tel: +46 70 720 65 63, cnasiell@memes.se