Ny roman om modeindustrins Kung Lear

Bokomslag Allra Hemskaste Syster

Ny roman om modeindustrins Kung Lear

Lina Forss, fotograf Ulrica Zwenger

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Literature     2012-04-05

Ny roman om modeindustrins Kung Lear

I sommar släpps Lina Forss nya roman ALLRA HEMSKASTE SYSTER, ett klassiskt drama i samtidsmiljö inspirerat av Shakespeares Kung Lear. Boken handlar om maktkampen mellan fyra systrar om den döende pappans modeimperium.

Synopsis
Kurt Leander äger en världsomspännande klädjätte. Han är svårt sjuk och förbereder sin bortgång. Patriarken samlar sina fyra döttrar och meddelar att den som älskar honom mest ska bli rikast belönad. Så ställs syster mot syster i kampen om makten över modeimperiet. Men det finns ett nytt testamente ingen av dem känner till och kriget mellan systrarna får en oväntad vändning.

"Jag har länge varit nyfiken på det klassiska dramat. Sedan antiken når dessa berättelser långt in i den mänskliga själen. Shakespeare är en av de främsta och jag ville tranformera Kung Lear till en tid och en plats där unga människor kan känna igen sig", säger Lina Forss.

Allra hemskaste syster” är den första i en serie av tre romaner alla baserade på kända Shakespearedramer. De följande böckerna kommer att bygga på Othello och Hamlet.

"Det är intressant att skala av överklassens koder och ceremonier och finna att det döljer sig vanliga människor därunder och att vi alla är lika inför livets dilemman", fortsätter Lina Forss.

Lina Forss är född 1967 och debuterade 2005 med den delvis självbiografiska romanen Vildängel. År 2007 utkom hon med Hallonbäcken som följdes av Agnes hjärta Edward (2009). Under våren 2012 utom Lina Forss även med Tro hopp eller kärlek?, den andra boken i hennes ”Young Adult”-serie som inleddes med Kär i kärleken (2011).

Hon är dotter till finansmannen Wictor Forss i hans första äktenskap med Åsa Wigart och växte upp i en av Sveriges rikaste familjer.

ALLRA HEMSKASTE SYSTER utkommer på av Telegram Bokförlag.

För information och pressbilder vänligen kontakta;
Camilla Nasiell, tel 070 720 65 63, camilla.nasiell@mondayrelations.se