ELD & LÅGOR av Måns Mårlind och Björn Stein

Artwork

ELD & LÅGOR av Måns Mårlind och Björn Stein

Frida Gustavsson, Ninni & Albin Grenholm, John, från Swoon. Fotograf Aril Wretblad

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Film     2019-02-14

ELD & LÅGOR av Måns Mårlind och Björn Stein

Mårlind & Steins virvlande kärleksdrama ELD & LÅGOR har premiär på alla hjärtans dag 14 februari. Filmen är fritt baserat på den sanna historien om hur världskrig, rivalitet, kärlek och svek formade dagens Gröna Lund. I rollerna: Frida Gustavsson, Albin Grenholm, Robert Gustafsson, Helena af Sandeberg, Lennart Jähkel, Pernilla August och Eddie Endre m.fl..

Synopsis
ELD & LÅGOR är berättelsen om kampen mellan två konkurrerande nöjesparker på var sin sida om All-männa gränd på Djurgården i Stockholm. Rivaliteten mellan ägarfamiljerna av det lite tjusigare Gröna Lund och det betydligt simplare Nöjesfältet, utgör navet till en magisk och virvlande berättelse om krig, svek och förbjuden kärlek.

Familjerna härskar över var sitt nöjesrike – attraktionerna, chokladhjulen och sockervadden. Här växer de unga arvingarna Ninni och John upp som oundvikligt dras till varandra trots att deras kär-lek är förbjuden. I skuggan av andra världskriget som rasar ute i världen trappas konflikten upp, och hotar att snart bli båda familjernas undergång.

I rollerna som det unga kärleksparet ser vi långfilmsdebuterande Frida Gustavsson som den blomstrande Ninni och Albin Grenholm (Midnattssol 2016, Beck-Gunvald 2016) som den oborstade playboyen John.

I övriga roller spelar några av Sveriges främsta skådespelare som Robert Gustafsson som Gröna Lunds patriark Gustaf Nilsson och Helena af Sandeberg som excentriska Nadeschda Nilsson. Temperamentsfulla rivalen Johan Lindgren på Nöjesfältet spelas av Lennart Jähkel och Pernilla August ser vi i rollen som manipulativa Elin Lindgren. Eddie Endre medverkar också i en av nyck-elrollerna.

Zara Larsson långfilmsdebuterar med en cameoroll och framför en specialskriven låt i filmen. Även artisten Jay-Jay Johanson medverkar i filmen.
Regissörerna Måns Mårlind & Björn Stein (Midnattssol 2016, Känn ingen sorg 2013, Underworld: Awakening 2012, Storm, 2006) utlovar en magisk resa:

- ELD & LÅGOR är en bergochdalbana av händelser, känslor och färgsprakande bilder i en svind-lande berättelse om krig, rivalitet, svek och förbjuden kärlek. En historia som bottnar i händelser som återberättats av ättlingar till verklighetens Ninni och John. Helt enkelt en oemotståndlig historia som dessutom är nästan sann, säger regissörerna Måns Mårlind & Björn Stein.

Inspelningen ägde rum under perioden september - oktober på Gröna Lund och Budapest i Ungern, där nöjesparkerna vid Allmänna gränd återskapas i en fantastisk studiomiljö.

ELD & LÅGOR produceras av Kristina Åberg (The Nile Hilton Incident 2017) vid Atmo i samproduktion med Umedia Production, Parks & Resorts, Nordisk Film, Nordsvensk Filmunderhållning, TV4, The Chimney Pot samt Filmregion Stockholm-Mälardalen i samarbete med Film Capital Stockholm, Filminvestering i Örebro och Spellbound Capital. Med stöd av Svenska Filminstitutet/Calle Marthin, Nordisk Film & TV Fond, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Creative Europe.

Distribution: Nordisk Film.
Kontakt Nordisk Film: Pia Norström, pia.norstrom@nordiskfilm.com
Presskontakt Monday: Camilla Nasiell, 070 720 65 63, camilla.nasiell@mondayrelations.se

Bild finns på:
www.nfdfilm.se
Användarnamn: nordisk
Lösenord: press