TRE SEKLER: Möbler och konst i mästarklass

Tre sekler

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Art     2018-03-13

TRE SEKLER: Möbler och konst i mästarklass

TRE SEKLER, handlar om sagolika föremål från 1600- 1700- och 1800-talen. I utställningen kommer möbler och konsthantverk att samsas med utsökt måleri och skulptur av några av de främsta namnen i svensk konsthistoria.

Vernissage: 17 mars kl. 12-16
Adress: Birger Jarlsgatan 14, Stockholm
Datum: 17 mars – 13 april 2018

Åmells vill återskapa en fläkt av de salonger, kammare och gemak för vilka föremålen skapades samtidigt som de tillåts framträda i egen rätt.

Därigenom hoppas vi stimulera besökaren till att försöka föreställa sig dem i alla tänkbara miljöer, kanske rentav sin egen modernt inredda bostad.

För konstföremål av mästarkvalitet är tidlösa. Deras tillkomsthistoria är förvisso bunden av tid och rum, men idag är de fria att leva sitt eget liv, oberoende av mode och trender. I utställningen möter du möbler och konsthantverk av bland andra Georg Haupt och David Klöcker Ehrenstrahl, samt ett par Porfyrvaser av Medici-typ.

Till utställningen hör en mycket påkostad temakatalog med förföriskt vackra bilder och innehållsrika texter av bland andra möbelexperten Stina Odlinder Haubo.

TRE SEKLER öppnar den 17 mars med allmän vernissage kl 12-16 och pågår ända till den 13 april. Under utställningsperioden är galleriets öppettider mån-fre 10-18, lör 12-16.

För mer information, samt rekvisition av katalog eller pressbilder, välkommen att kontakta Rikard Förare, rikard.forare@amells.com, 08- 545 041 70.