Helmer Osslund

Helmer Osslund, Utsikt från Storberget, Nordingrå (bilden är beskuren)

Facebook Twitter MySpace Email


Your friends email*

Your name*

Your friends name*

Art     2018-10-04

Helmer Osslund

Hösten på Åmells inleds med en temautställning som tillägnas en av storfavoriterna inom svenskt landskapsmåleri: Helmer Osslund.

Under de senaste tre decennierna har Åmells arrangerat inte mindre än fem utställningar där galleriet fyllts med enbart Helmer Osslunds verk, men intresset för den begåvade konstnären och Norrlandsskildraren tycks bara öka.

I den aktuella utställningen visas ett femtiotal exempel på hans mustiga och karaktärsfulla landskapsmåleri från 1890-talet och framåt. Vi bjuds på färgstarka skildringar av älvar, fjäll och barrskog. Porlande fjällbäckar och milsvida vidder. Läs mer om utställningen här.

Till utställningen hör en rikt illustrerad katalog, där konstverken presenteras tematiskt under rubrikerna Kustlandskapet, Älvlandskapet och Fjällen och de stora sjöarna. Varje avsnitt inleds med en introducerande text som hjälper läsaren att orientera sig i utställningens omfattande innehåll.

Vernissage: Lördag 13 oktober kl 12-16
Adress: Birger Jarlsgatan 14, Stockholm
Utställningsperiod: 13 oktober - 2 november

För mer information eller pressbilder, välkommen att kontakta Victoria Bojsen, victoria.bojsen@amells.com, 08-611 41 93. www.amells.com

Varmt välkommen!